piątek, 27 lipca 2012

Łosoś w chili i sosie sojowym

Ulubiona potrawa mojego męża (mimo, że nie lubi ryb). Bardzo fajne połączenie kwaśnego, słonego i ostrego.ogólnie uważam, że chili, czosnek i cytryna idealnie do siebie pasują...i jeszcze do tego zestawu można dorzucić kolendrę.
- łosoś (ja kupiłam już bez skórki)
- czosnek
- świeża papryczka chili (u mnie czuszka)
- sos sojowy
- cytryna bądź limonka
Rybę kroimy w paski. Na patelnię wlewamy sos sojowy, sok z cytryny, czosnek i chili. Zagotowujemy i wrzucamy łososia. Po 4 minutach danie gotowe!
Rybę podałam z młodymi ziemniakami ze szczypiorkiem, koperkiem i masłem, oraz z sałatą rzymską z winegretem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz